
Örme Kumaş Çeşitleri. Çözgü iplikleri örme kumaşın üretilmesi için hızlı yöntemi temsil eder. Çözgü örme her iğne kendi ipliğini döngüler atkı örgü farklıdır. İğneler, zikzak bir yapıda iç içe geçen eşzamanlı döngüler paralel sıralar üretir. Kumaş çözgü ipliklerinin, bir ya da daha çok tabaka ya da kümeleri kullanılarak düz bir biçimde üretilmektedir. Çözgü iplikleri kirişler makinenin eni boyunca uzanan bir iğne satır beslenir. Çözgü örme makinelerinin iki yaygın türü Triko ve Raşel makineleri. Hepsi formları (filament, zımba, penye, karde vb) tüm iplik türünü işleyebilir çünkü Raşel makineleri yararlıdır. Çözgü örme da genellikle döşeme için kullanılan kadife kumaşlar için de kullanılabilir.
Örme Kumaş Çeşitleri. Çözgü iplikleri örme Galler yönünde yani kumaşın kenarın, en örme bölge paralel tedarik edildiği bir dikiş oluşturma işlemi olarak tanımlanır. Çözgülü örme, her örgü iğne, en az bir ayrı iplik ile birlikte verilir. Bir kumaş oluşturmak için dikiş bağlamak amacıyla, iplik iğneler arasında yanal olarak bükülmektedir. Bu şekilde, bir örgü iğnesi genellikle önceki örgü döngüsünde ipliğin sonu ile oluşturulan bir örgü döngü yeni döngü iplik çeker bir zincir örgülü yapı iki bölümden oluşur. İlk iğnenin iplik sarma ve daha önce örgü döngü aracılığıyla çekilmesiyle oluşturulur dikiş kendisi.
Örme Kumaş Çeşitleri. Bu iplik sarma bir üst üste binme olarak adlandırılır. Diyagram yanal örtüşme yapmak ve bir geri dönüş salıncak yapma, iğne hattı üzerinden seyahat eden bir iplik kılavuzunun gözü tarafından alınan yolu gösterir. Bu hareket, yer değiştirme üzerinde hazır iğnenin iplik sarılır. Dikiş oluşumunun ikinci bölümü birbirine bağlayan ipliğin dikiş uzunluğu ve bu üzerinde ipliklerin yanal hareketi ile oluşan altı kat, adlandırılır iğneler.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.