Gabardin nasıl yapılır?
Malzeme ilk önce merinos koyunu yünden yapıldı. Bu cins, ince taneli işlemden sonra hafifçe kabarık ince ipliğe dönüşen uzun, kıvrılmış elyafları olan yüksek kaliteli yünüyle bilinir.
İlerleyen yıllarda gabardin ayrıca pamuk , viskon , dokulu polyester ve birleşik ipliklerden yapılmıştır.
Gabardin üretimi için hammadde, suyu iten özel araçlarla emprenye edilmiştir. Artık piyasada su geçirmez bir emprenye bulunmayan gabardinler var. Bu bilgi, ekteki belgelerdeki üreticiler tarafından sunulmaktadır.
Koruyucu özellikleri ipliklerin, liflerin birbirine geçme yöntemini geliştirir. Kullanılan örgü tipi genellikle dimi olarak adlandırılır. Dimi İngilizce denilen dimi içinde. Bu tür kumaşlara bazen dimi denir nedeni budur.
Açıkçası, dokuma basit bir dimi değil, birleştirilmiş, kabartma çapraz tiptir. Kumaşın karakteristik bir özelliği, farklı açılardan (30 ° – 70 ° arası) soldan sağa doğru yönlendirilen küçük saçlı bir izdir. Hem’in eğim açısı, tabanın kalınlığına, yoğunluğuna ve tekrardaki kayma miktarına bağlıdır. Daha sık olarak, yarıçapı 60 ° -70 ° arasında olan kumaşlar vardır. Kumaşın yakınlığı ne kadar büyük olursa, kalın ve kalın olan kısım ön tarafındaki etek kısmıdır. Kumaşın dikişli tarafı pürüzsüzdür. Malzemenin yoğunluğu, tipik olarak 290-440 g / m 2
Gabardin Özellikleri.
Kumaş, giyim, ev tekstili, mobilya endüstrisinde kullanım için vazgeçilmez kılan bir dizi özelliğe sahiptir.
Yoğun özel dokuma, eşsiz bir dayanıklılık sağlar. Ürün zaten modası geçmiş olabilir ve kumaş neredeyse bozulmamış durumda kalır.
Malzeme germez, yıkandıktan sonra deforme olmaz, şeklini iyi koruyabilir.
Kumaş güzelce perdeler. Ortaçağın film mantosunu hatırlayın. Her zaman organik olarak büyük kıvrımlar düştü, bir insanın tüm vücudunu kapattı.
Kumaş buruşmaz, mekanik harekete dayanıklı değildir. Gabardin’de pürüzlü yüzeylerden hiçbir ipucu oluşturulmamıştır. Malzeme yırtılmaya karşı yüksek direnç gösterir. Gabardine, gezginlerin kıyafetlerinde, askeri ağır yüklere zarar vermeden dayanabiliyor.
Doğal ve karışık kumaşlardan elde edilen malzemeler nefes alabilir.
Burulma, işleme, dokuma ipliklerinin metodu neme karşı sızdırmazlık sağlar.
Sadece bakım için ürünler. Birçok kir normal bir fırçayla temizlenir.
Öncelikle, terziler, dikiş endüstrisinin ustaları, kumaşın dezavantajlarıyla karşı karşıya.
Malzemenin kesiklere dökülmesi kolaydır. Tecrübeli profesyoneller gabardin’den kaliteli bir ürün yapabilir.
Gabardin bakımı nasıl yapılır?
Bakım yolları, kumaşın bileşimi ile belirlenir. Geçerli koşullar etiketlerde belirtilmiştir.
Saf yünden mamul ürünler, temizliği vermek arzu edilir.
Yarım yünlü giysiler, evde hassas modda veya elle makinede yıkanabilir.
Sentetik ürünler özel bir sentetik modda yıkanır.
Malzemeyi minimal şekilde sıkmak gerekir.
Genişletilmiş biçimde kurutma tavsiye edilir.
Kumaşı yanlış taraftan gazlı bezle ya da çok ısıtılmamış bir demirle ince bir bezle ütüleyebilirsiniz.
Gabardinler her durum için geniş bir kumaş grubudur. Uygun fiyatlar, dayanıklılık, kullanım olanakları, estetik özellikler bu malzemeyi birçok alıcı tarafından seviliyor.
Kumaş özellikleri
Pamuklu kumaşlar oldukça dayanıklı, rahattır ve ısıya dayanıklıdır. Kumaşlar tekrarlanan germe ve bükme, yıkama ve ütülemeye karşı önemli bir dirence sahiptir, ayrıca mükemmel hijyenik özelliklere sahiptir. Pamuk nemi kendi ağırlığının yaklaşık% 15 ila 20’sinden iyi emebilir, ancak dokunuşa ıslanamaz. Pamuklu kumaş çok yavaş kurur.
Pamuklu kumaş pratikte ılık değildir, yazlık giysiler için ideal bir malzemedir. Pamuklu kumaşlardan yapılan giysiler dayanıklılığı ile ünlüdür, tekrar tekrar yıkanabilir, ütülenebilir, bükülebilir ve gerilebilir. Pamuklu kumaştan daha sıcak kıyafetler yapmak için pamuk çivilenmiştir. Özel bir şekilde işlenmemiş, çok buruşmuş ve yıkandığında büzüşen pamuklu kumaşlar. Kumaşın bir çözelti işleme kimyasına maruz bırakılmasından sonra, kumaş çok fazla buruşmaz ve kolayca yumuşatılır. Pamuklu kumaşın büzülebilir olması için, kumaş özel bir makinede büzülmeyen bir bitirme işlemi ile işlemden geçirilir veya elyafın şişmesini azaltan maddeler ile işlemden geçirilir. Pamuk sarı bir alevle yanar, gri kül üretir ve yanmış kağıt kokusu alır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.