1960 Moda ve Tekstil Tarihi

1960 Moda ve Tekstil Tarihi

1960 bugün hala, modern görünen fikirler ve görüntüler oluştururken moda dünyada köklü bir değişime bir on yıl oldu. Moda önceden zengin, olgun elit amaçlayan olmuştu..3HER TÜRLÜ - STOK - PARTİ - KUMAŞ - İPLİK - GİYİM - ALINIR - 0536 336 43 43 - Spot Kumaş Almak Bizim İşimiz Oysa gençlerin beğeni ve tercihleri ​​artık önemli hale geldi. On başında, piyasa pahalı giysiler Parisli tasarımcıları tarafından ulaştı. Kadınlar için resmi elbise gevşek hatları ve kısa etek sonuçlanan yapısal bir değişim geçirdi.

Oysa giysi şekli yakında Londra pop  yeni fikirler ile dönüştürülmüştür. İngiltere’de, müzikal tat ve elbise stilleri yakından bağlantılı ve ilk 1960’ların tipik basit geometrik şekiller popüler bakmak idi. Altmışlı yılların tarafından alevlendi elbiseler, etekler ve kat tarzı oldu. İnce uydurma, parlak renkli giysiler hepsi üzerinde butikler ucuza satılan ve Avrupa ve ABD genelinde muazzam bir etkisi vardı.

Erkek takım elbise şık oldu ve genellikle parlak, kalın gömlek ve yüksek topuklu çizmeler ile aksesuarlı edildi. .2HER TÜRLÜ - STOK - PARTİ - KUMAŞ - İPLİK - GİYİM - ALINIR - 0536 336 43 43 - Spot Kumaş Almak Bizim İşimizGösterişli bir görünüm mavi ait olanlar aşağıda görüldüğü elbise kontrol gibi, geniş pantolon ve yakalarına tarafından sinyal oldu. Tasarımcılar gibi modern bir görünüme sahip parlak yeni su geçirmez malzeme ile denedi fazla giyim daha heykel gibi görünüyordu plastik diskler ve metal bağlantıları yapılmış elbiseler öncülük etmiştir.

Daha sonra on yıl içinde Amerika’nın kökenli hippi görünüm, Atlantik’i geçti. Bu elbise ve tekstil tasarımcıları renk, desen ve Batılı olmayan kültürlerin ödünç dokular ile denediği bir dönemdi. Etnik etkiler devraldı olarak, en moda insan kaftanlar ve göz kamaştırıcı baskılar canlı, çatışan renkler, gevşek giysiler uzun katmanları giydi.

Giysi ve tekstil tasarımcıları.  Modernliği kutladı. Uzay çağı gümüş Pop ve Op Art alınan birincil renkli baskılar ile karıştırıldı. Roman moda malzemeleri parlak, ıslak görünümlü PVC, kolay bakım akrilik ve polyester olmak üzere tanıtıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın