Denim Kumaş Alan Kumaş

Denim Kumaş Alan Kumaş.
Denim Kumaş Alan Kumaş.

Denim kumaşı bir renkle bağlantılı olarak benzersizdir – mavi.

Çözgü ipliği geleneksel olarak indigo boyasından elde edilen mavi pigment ile boyanır. Indigo, 19. yüzyılın sonlarında sentetik boyaların tanıtılmasına kadar insanlığın bildiği en önemli doğal boya oldu. İndigo’nun bir renk olarak dayanıklılığı ve tonunun karanlığı, sık yıkanmanın mümkün olmadığı durumlarda iyi bir seçim oldu. 1894’te indigo artık gerekli değildi – sentetik bir boya işlemi tamamlandı.

Denim Kumaş Alan Kumaş.
Denim Kumaş Alan Kumaş.

Denim Kumaş Alan Kumaş. Kumaş, (kumaşta kullanılan) dimi örgüde, çözgü ve dolgu ipliklerini, kumaşın yüzünde veya sağ tarafında çapraz etki yaratan ve köşegen paralel sırtların bir yüzeyine sahip olan aşamalı bir değişime göre karıştırılarak oluşturulmuştur. Bazı dimi örgü kumaşlarda, diyagonal etki kumaşın arka tarafında açıkça görülebilir. Denim’in sağdaki dikiş yapısı nedeniyle kumaş yüzeyinde bir renk hakimdir. Ayrıca, kumaşı oluşturmak için iplikleri dokumak için bu şekilde, kumaş çok sağlam ve dayanıklıdır.

Yıllar geçtikçe, önceden yıkanmış, taş yıkanmış, kumlanmış ve eski / kirli olanlar da dahil olmak üzere birçok farklı denim kumaş işleme uygulanmıştır.

Denim, indigo ve beyaz ipliklerle dimi örgü üzerine inşa edilmiş güçlü, dayanıklı bir kumaştır. Mavi / indigo iplikleri, uzunlamasına veya “çözgü” iplikleridir (kenarı paralel). Beyaz iplikler, kumaş genişliğine (atkı iplikleri) geçer. Denim,

Denim Kumaş Alan Kumaş.
Denim Kumaş Alan Kumaş.

geleneksel olarak% 100 -otot ipliği ile dokunmuştur, ancak bugün, çekme ve kırışıklıkları kontrol etmek için polyester ile harmanlanmıştır ve gerilmeyi artırmak için Lycra kullanılmıştır. Günümüzde denim’in birçok yüzü vardır. Baskılı, çizgili, fırçalanmış, kesilmiş ve taşlı yıkanabilir ve indigo.

Denim Kumaş Alan Kumaş. Denim, atkının iki veya daha fazla çözgü ipliğinin altından geçtiği sert dokuma dimi ile yapılır. Uzunlamasına, avluya indigo veya mavi boya ile boyanır; yatay iplikler beyaz kalır. İplikler onları daha dayanıklı yapmak için çok güçlü bir bükülmeye sahiptir, ancak bu da denimin rengini de etkiler. Denim Kumaş Alan Kumaş. İpliklerin öyle sıkı bir şekilde bükülür ki, indigo boya genellikle sadece yüzeyde renklendirir ve iplikleri merkez beyaz bırakır. Mavi teller, kotun dış kısmında gösterilen iplikler haline gelir ve beyaz, kot unuzun iç kısmını beyaza çeviren kişilerdir. Bu, kumaşın tersi üzerinde tanıdık diyagonal çizgi oluşturabilir. Aşınma yoluyla, indigo iplik yüzeyi alttaki beyaz ipliğin ortaya çıkmasına neden olur, bu da denimin solmasına neden olur. Kot temel 5 cep pantolon veya kot den yapılmış pantolon.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın