Parça Kot Alanlar Kumaş

Parça Kot Alanlar Kumaş.
Parça Kot Alanlar Kumaş.

Bugün, kot eşyaları her kişinin gardırobunda bulunuyor. Fakat birkaç yüzyıl önce bile yalnızca giysi olarak kabul edildi. Tahmin ettiğiniz gibi, bugün bu kumaştan kot denilecek. Evrensel ve pratik ve neredeyse hiç kimse dünyada nasıl göründüğünü hatırlıyor.

Kotun özellikleri.

Parça Kot Alanlar Kumaş. Parça Kot Alanlar Kumaş.
Parça Kot Alanlar Kumaş.

Parça Kot Alanlar Kumaş. Denim kumaşı çok yoğun ve pamuktan yapılmış sert bir malzemedir , bu yüzden dikiş giysileri için krem ​​kullanmayın, aynı zamanda likra veya elastan lifleri eklenir. Bu, rahat giyilen şeyler için yapılır.

Kumaş aşınmaya ve higroskopikliğe karşı yüksek dirençlidir . Elastan ilavesi ile kotlar hem genişlik hem de uzunluk bakımından güçlü büzülme eğilimi gösterirler . Kullanılan malzemenin yoğunluğu uygulamaya bağlı olarak değişir:

Hafif giyim, gömlek dikmek için 6 ila 10 ons yoğunluk kullanılır.

Dikiş ceketi, yağmurluk, başlık ve pantolon için 10-14 onsluk bir malzeme kullanılır.

Kot imalatı

Parça Kot Alanlar Kumaş. Malzeme boyalı pamuk ipliklerinden ve boyasız olanlardan oluşur ve bunlar “utki” olarak adlandırılır. Renkli ipler kumaşın temelini oluşturur ve bu nedenle ürünün ön tarafında görürüz. İplik her zaman yanlış taraftan bırakılır. Genellikle iplik oranı üç ile bir arasındadır.

Ayrıca denim kumaş üretiminde sıklıkla selvij kullanabilirsiniz . Renksiz bir saçak içine dokunan renkli bir ipliği temel alan bir kumaştır. Bu teknoloji, malzemenin aşınmasına izin vermez. Birçok durumda, ipliğin rengi bazı markaların ayırt edici bir özelliğidir.

Parça Kot Alanlar Kumaş.
Parça Kot Alanlar Kumaş.

Denimlerin boyandığı doğal boya “indigo” dur . O sahiptir koyu mavi bir renk. Son zamanlarda, malzeme resimde yatay ve dikey şeritlerin oluşturulmasını mümkün kılan pürüzlü pamuklu kumaşın üretim kullanımı için.

Kullanım Özellikleri

Parça Kot Alanlar Kumaş. Kumaş hakkında böyle söyleyebiliyorsanız, denim bakım malzemesinde çok arzuluyor demektir. Özellikle koyu renkli. Tüm kot ürünlerinde geçerli olan temel kural: asla kuru temizleyicilere götürülmemelidir . Bu kurallara uyulmaması, kumaşın kimyasallarla etkileşiminden ötürü şeyin çok güçlü şekilde büzülmesine neden olacaktır.

Ürünün özelliği nedeniyle yıkandıktan sonra yine de oturur, ancak sana uymuyorsa, işler ısınırken onlara elinizle şekil vererek biraz gerginleştirin ve bu durumda kurutun.

80’li yıllarda, kot yıkamak için bir kod vardı . İşlerin kendiniz, ev sabunu ve soğuk suyla yıkanması gerektiğini söylüyordu. Ürünlerin gelecekte şekillenmesi için kuruma da önerildi.

Kotun tarihi

Parça Kot Alanlar Kumaş. Denim kumaşının orijiniyle ilgili çeşitli hikayeler arasından herkes beğenisini sever. Fakat bir şey kesin, kot denilen şey Fransız şehir Nîmes’ten geldi , burada kumaşlar gemilerin yelkenleri için yapıldı.

Denim kıyafeti dikmek fikrini ortaya atan ilk kişiler Livai Devekuşu ve Yakup Davis’tir. 1873’te bakır bağlantı parçaları ile dikiş iş elbiseleri için bir patent aldı. Bu doku için tercih sadece bir ilke ile verildi: güçlü ve dayanıklı idi.

O sırada, bu materyali kullanarak dikilen tek şey kot pantolon idi. Dikkat edilmelidir ki , kot renkleri kahverengiydi . Ürünleri birazcık sonra mavi çeliğe boyayın.

Parça Kot Alanlar Kumaş. Denim’in zirve popülaritesi, XIX. Yüzyılın 30’lu yıllarında düştü. Daha sonra daha önce sadece dikiş elbiseleri için uygun görülen bu materyalin karakterlerini sportif kılıyorduk kovboy batılarını göstermeye başladılar . O zamandan beri kot pantolonlar, özellikle pembe pantolonlar, vahşi ve güçlü bir adamın simgesi haline geldi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın