Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş

Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş.

Geleneksel olarak yünden yapılmış sıkı, sıkı dokunmuş bir örgü dokuma kumaşı. Diğer elyaflar pamuk, ipek, rayon ve elyaf harmanları gibi sentetik elyaflar dahil olmak üzere gabardinin çeşitlerini yapmak için de kullanılır.

Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş.Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş. Polyester gabardin, bazen “gabardreme” olarak adlandırılır, kötü bastırır ve sıkışır – çoğunlukla kaçınılmalıdır. Gabardin bir tarafında pürüzsüz bir yüzeye, diğeri çapraz bir kaburgaya sahiptir – bu, örgü örgü ile yapılan kumaşların bir özelliğidir.

Gabardin (izniyle)Boyalar, renk arıtma ve yıkama özellikleri: Yün gabardin kuru temizlenmeli veya kumaş buna izin veriyorsa yıkanmalı ve çok düşük devirde kurutulmalı veya elle yıkanmalıdır. Pamuk gabardin genellikle daha yüksek bir sıcaklıkta muamele görebilir. Ayrıca, gabardin giysiler kullanmadan önce önceden yıkanmalıdır. Hava kuru düz. Baskı için sıcak bir demir kullanılmalıdır – eğer demir çok sıcaksa kumaş üzerinde iz bırakacaktır. Ayrıca, kumaşın “parlaklaşmasını” önlemek için demir ile kumaş arasında bir koruma bezi kullanılmalıdır. Sentetik liflerden yapılan gabardin, ısıya karşı daha hassastır. Kumaşın kalınlığı ve tokluğu zayıf perdeler için yapılır.

Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş. Kesme özellikleri: Kesim öncesinde kumaşın herhangi bir kat yeri deforme olacağından, kumaş kesmeden önce buhar sıkıştırılmalıdır. Bastırırken yünlü bir bez kullanın. Bununla birlikte, çift katmana yerleştirilebilir. Tebeşir, makas klipsleri, pimler ve terzi tacks ile işaretlenebilir.

Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş.Dikiş meydan okumak: Gabardin dikmek kolaydır ancak basmak zordur. Birçok gabardin kumaşı, rahatlık getirmek için zorluklar göstermektedir. Daha düz dikişler için, normalde daha dar dikiş yerine 1 inç (2.5 cm) dikiş payını kullanın. Bunlar çok fazla hacim kazandıracak şekilde, bağlı dikişlerin (örneğin, Fransız dikişleri veya düz kesilmiş) kullanımından kaçının. Üst gerginliği hafifçe hafifletin. , Gerekirse Serigli veya zikzak dikişler Hafifçe diş ile Dikişler Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş. Genel olarak dikişler üst üste takılmalıdır En iyi sonuçları elde etmek için el ile bitirilmelidir Kabuk kapaklarını dikişlerine yerleştirmeden önce büzülmeli veya şekillendirmelidir Dolaşımı sorunsuz bir şekilde azaltmak için gerekirse kolaylığı azaltın Arayüz için, dikiş iplerini veya saç tuvalini kullanın – atkı tutamakları sonunda uzaklaşacaktır Gabardinin altını çizmenin bir yolu önyargılı hafif saç tuvalidir.Rayon ipliği ve daha ince bir iğne (90/14) kullanımı özellikle iyi ilikler, bir kaynağa göre. Havlar elle tutulmalı veya yaklaşık 6 mm (1/4 “) aralıkla üst üste dikiş serileri kullanmalıdır.

Gabardin Kumaş Alanlar Kumaş.Dünya çapında kullanır : Gabardin genellikle “burberry” olarak adlandırılan yağmurluk stilinde kullanılan kumaştır, ancak diğer hafif katlar, spor giyim, takım elbisesi, pantolon, gevşek gömlekler ve düz eteklerde de kullanılmaktadır.

Kökenleri ve geçmişi : Moda tasarımcısı Thomas Burberry tarafından 19. yüzyılın sonlarında yaratılmış olan bu isim, “gaberdine” adı verilen uzun, gevşek bir giysiden geliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın