Karışık kumaşları:
Karma kumaşların bir veya daha fazla liflerin bir kombinasyonu tarafından yaratılan olan benzersiz özellikleri ile oluşturulan yeni bir kumaş anlamına gelir. Bu sonuç, temizlenmesi, bakımı ya da daha rahat olması daha kolay olan bir üründür.
Parti Kumaş Alanlar. Bu kumaşlarda herkes çeşitli desenleri, desenleri ve renk efektlerini kullanabilir. Bu kumaşlar, mükemmel renk efekti, büyüleyici tasarım, en uygun yumuşaklık ve şık desen için hayran kalınmaktadır.
Karıştırılmış kumaşların ana fikri, belli niteliklere sahip olan elyafları, birbirine iltifat eden diğer nitelikteki elyaflarla birleştirmektir. Karışım kumaşlarına pamuk ve polyester örnek verilebilir. Pamuk üzerine nerede ancak kolay kırışıklık, giymek rahat Öte yandan Polyester kırışıklık yok. Ardından kombine olduktan sonra rahat, ancak kırışmaya dirençli bir kumaş elde edilir.
Karıştırılmış Kumaş Avantajı:
Kumaşın görünümünü iyileştirmek için
Özelliklerin iyileştirilmesi (dayanıklılık, kolay bakım)
Kumaşın sapını geliştirin
Üretmek için daha ucuz hale getiren bir kumaşın kârlılığını geliştirin.
Harmanlanmış Kumaş Örneği:
En yaygın harmanlanmış kumaşlardan bazıları şunlardır:
Polyester Pamuk parça kot alanlar.
Naylon / Yün Naylon / Asetat Korsan / Polyester Ramie / Akrilik Yün / Pamuk Keten / Pamuk Keten / ipek Keten / Rayon Ipek / yün Rayon / Pamuk.
Kumaş çeşitli şekillerde işlenebilir, ancak genel olarak, kumaşa bir finiş verebilmeniz için 3 önemli yol vardır.
Parça Kumaş Alanlar. Birinci yol mekanik bir şekilde yapmaktır. Mekanik, kumaşın yüzeyini değiştirmek için fiziksel olarak bir şeyler yaptığınız anlamına gelir.
Mekanik Yüzeyler
Süveter kumaş, zımparalanmış kumaş ve bir kumaşın yüzeyini sıyırmak için kullanabileceğiniz ve yüzeydeki liflerin kırılmasına neden olabilecek diğer mekanik kaplamalar gibi terimleri göreceksiniz.
Liflerin bu şekilde kopması, kumaşın kumaşın yüzeyinde sıcak ve yumuşak bir el hissi verir. Bu, mekanik bir bitişin ortak bir örneğidir.
Peki, sueding veya zımpara nasıl başarılır?
Genellikle, yüzeydeki zımpara kağıdına veya kumaşın üzerine sarılmış küçük ruloların kıvrılmasına neden olan büyük bir rulo kullanılarak yapılır.
Kumaş Alanlar. Kumaş, zımpara kağıdıyla, kancalarla veya başka bir şekilde pürüzlü yüzeyle temas ettiğinde, kaba yüzey bu yüzey liflerini kopartır ve bunları koparır, böylece kumaşa daha önce sahip olandan daha sıcak, yumuşak bir el hissi kazandırır.
Bu, sıkça bulacağınız mekanik bir bitiş örneğidir.
Ayrıca, özellikle pezeden bahsederken şeftali kumaşlara benzer şeyler göreceksiniz.
Soyma veya zımparalama için az miktarda zımparalama tarzı şeftali yapmak aynı şeydir. Şeftali, zımparalama, süpürme, kumaşınıza daha yumuşak bir el hissi vermek için kullanabileceğiniz tüm bu mekanik türden bitişlerdir.
Ayrıca mekanik ve termal karışımı olan bazı yüzeyler de uygulayabilirsiniz.
Termal Kaplamalar
Stok Kumaş Alanlar. Kumaşın termal olarak bitirilmesi ile kumaş sıcak bir silindirin üzerinden kumaşın yüzeyini mikro olarak eritecek şekilde geçirilir. Açıkçası bunu yalnızca sentetik kumaşlarla kumaş alımı yapanlar yapardınız. Örneğin, su geçirmezliğe sahip ince sentetik kumaşlar düşünün. Bu kumaşı bir ısı silindiri üzerinden geçirme işlemi, kumaşı yumuşatır ve kumaşların su direncinin artması için iplikler arasındaki delikleri kapatır. Bu termal finişeye Cire finish denir.
Genellikle bunu yapmamızın nedeni, kumaşa su geçirmezlik kazandırmaktır. Çoğu durumda, düzenli bir kumaş alırız ve yağmurluk vergisinden geçmesine yardımcı olmak için termal / ham kumaş alanlar mekanik kaplama üzerine bir cire bitiririz, bu yüzden kumaş üzerinde bu kadar çok görev yapmak zorunda kalmazsak. Bu mekanik / termal finiş için bir diğer örnek.
Kimyasal Kaplamalar
Bitirmenin son kategorisi, kimyasal bitirme olarak adlandırdığımız kategoridir.
Spot Kumaş Alanlar. Kimyasal kaplamalar sadece sanki gibi ses çıkarıyor. Bunlar, belirli özellik türlerini veren bir kumaşa uygulanan kimyasal maddelerdir.
Hidrofilik kaplamalar veya hidrofobik kaplamalar vardır. Ayrıca leke bırakma işlemleri de vardır. Buruşmaya karşı dirençli veya kırışmaya karşı dayanıklı yüzeylere sahip olabilirsiniz.
Diğer kaplamalar koku kontrolünü sağlayabilir veya böcek iticileri sağlayabilir … kimyasal kaplamalar için bir çok seçenek var!
Kimyasal kaplama genellikle kumaşın özelliklerini değiştirmek için daha uygun maliyetli bir yoldur. Dolayısıyla, daha ucuz bir kumaş alabilir, kimyasal bir kaplama katabilirsiniz, bu da bir avluya 10-50 sent mal olabilir; bu nedenle daha ucuz kumaşı alıp yalnızca bu cilayı ekleyerek ek işlevsellik kazandırarak kullanımını yükseltin.
Kimyasal kaplamanın olumsuz yönü, sonsuza dek sürmemesidir. Bir kumaşa uygulanan bir kimyasal yüzey sonsuza kadar gitmeyecek. Belki 20, 30 yıkama sürer. Tipik olarak, muhtemelen 50 yıkamaya yakın herhangi bir yerde% 100 etkinlik veya etkililik sürmez. Dolayısıyla, kimyasal kaplamalar gerçekten geçicidir, ancak kesinlikle, sahip olmadığınız kumaşlara özellik kazandırmanın başka bir yoludur.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.