Polyester Kumaş Alanlar Kumaş. Kumaşa yanıcılık, özellikle federal yönetmeliklerin bu alanlarda kullanılan perdelik kumaşların yangın geciktirici olarak onaylanmasını gerektirdiği için, özellikle bir okul, tiyatro veya özel etkinlik alanı gibi kamusal alanda kullanılacak olan perdelik için dikkate alınması gereken önemli bir konudur.
Tüm kumaş yanacak olsa da, bazıları doğal olarak diğerlerinden daha fazla ateşe dirençlidir. (Teknik incelememize bakınız: “Alev Geciktirici ile Ateş Dayanımı Arasındaki Fark Nedir” ) Daha yanıcı olanlar alev geciktirici kimyasallarla muamele edilerek yangın direncini önemli ölçüde artırabilmektedir.
Bazı sentetik elyaflar cam elyafları ve modakrilik de dahil olmak üzere alev geçirmezdir. Bazı polyesterler de dahil olmak üzere diğer sentetikler tutuşturmak yavaştır ve kendiliğinden sönebilirler. Bununla birlikte, sentetik kumaşlar tutuştuğunda, alev yerine erir. Ortaya çıkan madde cilt ile temasında ciddi yanıklara neden olabilir.
Polyester Kumaş Alanlar Kumaş. Doğal lifler genellikle erir. Yün ve ipek yavaş yanar, tutuşması zor ve kendini söndürebilir. Kumaş, pamuklu ve keten gibi diğer işlenmemiş doğal kumaşlarla hızlı bir şekilde tutuşabilir ve hızlı hareket eden alev yayılımı gösterebilir. Polyester-pamuk harmanları gibi doğal ve sentetik elyafların bir kombinasyonunu içeren kumaşlar özellikle sorun oluşturabilir, çünkü bunlar doğal elyafın hızlı ateşleme ve alev yayılımını sentetik elyafın erime yönü ile birleştirirler.
Polyester Kumaş Alanlar Kumaş. Kumaşın tutuşma ve yanma faktörleri kumaşın ağırlığı ve dokusundan da etkilenir. Hafif, gevşek dokuma kumaşları, sıkı bir dokuma ile daha ağır kumaşlara göre daha çabuk yanar. Buna ek olarak, kumaş yanıcılık, pürüzsüz bir yüzeye sahip olan kumaşlardan daha kolay tutuşurken (ör. Kadife ve kadife gibi) kumaşın yüzey dokusundan etkilenebilir.
Kumaşların Yangın Geciktiriciliği
Sürekli Alev Geciktirici Kumaşlar ile Arıtılmış Alev Geciktirici Kumaşlar. İyi haber şu ki, yangın geciktiriciler kullanılarak kumaşın yanabilirliği önemli ölçüde azaltılabiliyor. Pamuk dahil birçok doğal elyaf, kumaşın yanıcılığını neredeyse yanmaz hale getirdiği ölçüde azaltan bir kimyasal ile topikal olarak işlenebilir. Bir yangın sırasında kimyasal gazla ve dokular tarafından doğal olarak üretilen katranlarla reaksiyona girerek gazları ve karbonları karbon dönüştürerek kumaşın yanma hızını büyük ölçüde yavaşlatır.
Polyester Kumaş Alanlar Kumaş. Bazı polyester kumaşlar kalıcı olarak alev geciktirici olarak kabul edilir. Bunun nedeni, kumaşların, alev geciktirici özelliklerin doğrudan elyafların moleküler yapısına yerleştirildiği elyaflardan üretilmesidir. Kumaşlar kullanılarak üretilir polyester elyaflar doğal olarak veya kalıcı yangın geciktirici olarak kabul edilir.
Polyester Kumaş Alanlar. Diğer sentetik kumaşlar uzun süre yanmaz, ateşe dayanıklı veya ateşe dayanıklı olmayan olarak kabul edilebilir . “Dayanıklı ateşleme geciktirici”, poliesterlerin, üretim işlemi sırasında suda çözünmeyen bir kimyasal ile kimyasal olarak işlendiği bir işlemi ifade eder. Diğer durumlarda, sentetik kumaşlar, imalat işlemi sonrasında (pamuk gibi doğal elyaflarla aynı şekilde) kimyasal olarak topik olarak muamele edilebilir veya işlenmemiş olabilir (veya tedavi edilemez) ve bu yüzden alev geciktirici olarak kabul edilebilir.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.