Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.
Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.

Pek çok kişi hayatlarının kumaş rolünü küçümser. Elbette, hepimiz ikinci bir düşünce olmadan çoğumuz kıyafetler giyiyoruz. Ancak hayatınızdaki kaç önemli anı ve gündelik tecrübenin bir takım kumaşlarla ilişkili olduğunu düşünmeye hiç ara verdiniz mi?

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.
Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.

Çocukluk örtüsünden gelinlik ve en sevdiğin yıpranmış kottan kumaş, yalnızca yaşadığımızda değil, aynı zamanda nasıl hissettiğimiz konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Görünüm, dokunma ve giyim tanıdık bir parçasının bile kokusu ilk akla getirebilir.

Parça Kumaş. Kendimizi ifade etmek için de kumaş kullanıyoruz. Yüksek moda ve tasarımcı etiketleri dünyasının ötesinde bile birçok kişi, kıyafeti giymenin nihai yaratıcı ifade biçiminin olduğunu düşünüyor. Duygusallık, tutum ve kişiliği ifade etmek için farklı giysi stilleri, renkler, malzemeler ve dokular kullanıyoruz.

Parça Kumaş. Kumaşı oluşturan ham maddeler üç farklı kategoriye ayrılabilir: doğal bitki kaynaklarından elde edilenler, hayvanlardan olanlar ve insan yapımı olanlar.

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar. Kumaşın nasıl oluşturulduğunu anlamak için, öncelikle bu materyallerin hasat edileceği veya yaratıldığını ve kumaş üretimine yolculuklarına hazır olmaları için önce yapılması gerekenleri öğrenmemiz gerekir.

Kumaş Üretim Süreci

Parça Kumaş. Kumaş üretimi için gerekli üç temel adım vardır. Kumaşın oluşturulmasında ilk adım iplik üretimidir. Burada hasat edilmiş ve işlenmiş ham maddeler ham liflerden iplik ve iplikler haline dönüştürülmüştür. Bu liflerin döndürülmesi ile yapılır. İplik eğirme elle yapılabilir, ancak bu süreç oldukça sıkıcı ve zaman alıcıdır. Bu günlerde, eğirme büyük çoğunluğu eğirme tekeri ile yapılır.

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.
Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar.

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar. Elyaflar tekerlek boyunca çekilir ve döndükçe lifler bir bobin adı verilen silindirik bir nesne üzerinde toplanır. Bobin, bükülmüş lifleri tutar; bu artık uzun bir ip ipliği veya iplik bağlanır. Bir sonraki adımda, bobinler başka bir makineye aktarılır ve burada iplik kumaşa doğru yolculuğuna devam eder.

Parça Kumaş. Hammaddeler ipliğe dönüştürüldükten sonra, kumaş oluşturmak için bu ayrı ipliklerin bir araya getirilmesini içeren üretim sürecindeki ikinci aşamaya hazırdırlar. İpliği bir araya getirme işlemi dokuma olarak adlandırılır. Dokuma, tezgah olarak bilinen bir makinede yapılır ve iki takım iplik gerektirir. Çözgü seti olarak adlandırılan ilk set, metal çerçeve üzerinden sıkı bir şekilde sıkıştırılmıştır. Atkı adı verilen ikincisi, çubuk başına bir vida dişli metal çubuklara bağlanır. Tezgah, kumaşın nasıl dokunması gerektiğini atkısına bildiren bir bilgisayar tarafından kontrol edilir.

Kumaş Renk ve Tasarım.

Parça Kumaş. Elbette kumaşın tezgahından uzakta olması ve işlediğiniz her şey beyaz olmadığı sürece işlenmiş halde giyim ve tekstil üretimi için hazır değil! Malzeme, renklendirilmek üzere işlenmeli ve gönderilmeye hazır hale getirilmeden önce boyalı olmalıdır.

Parça Kumaş Stok Kumaş Alanlar. Kumaşın boyanmasında ilk bir makineden geçirmektir. Orta derecede düşük sıcaklıklarda muhafaza edilen kostik soda (ayrıca lye olarak da adlandırılır) dahil olmak üzere bir kimyasal solüsyon içerir. Merserize işlemi, kumaş ipliklerindeki gözeneklerin boyutunu arttırır ve boyama işlemi sırasında renkleri kabul etmesini kolaylaştırır. Merserize olmazsa, parlak, cesur kumaşlar mümkün olmazdı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın